29 Ekim 2014 Çarşamba

Güveçte Sucuklu Kurufasulye


Malzemeler;


  • 1 Konserve haşlanmış kuru fasulye (420gr)
  • 1/2 Paket doğranmış soğan (225gr)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3/1 kangal sucuk
  • 1 konserve doğranmış domates (240 gr)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Nasıl Yaptım

Güveci çok harlı olmayan bir ateşte kullandım yağ ısındıktan sonra doğranmış soğanı ekledim ve pembeleyinceye kadar kavurdum daha sonra sırasıyla salçaları ekledim sonrasında suda iyice duruladığım konsere kuru fasulyeyi ekledim ve 3,4 dakika salçayı iyice yedirinceye kadar yavaşça kavurdum yoksa konserve kuru fasulyeler ezilebilir  doğranmış domateside ekledikten sonrada malzemelerin üstüne geçicek kadar ketılda kaynatığım suyu ekledim. Yemek kaynamaya başladığında; daha önce 200 derecede ısıttığım fırına kapağının etrafını alimünyum folyayla kapladığım güveci koydum 20,25 dakka sonra servise hazır oldu. 


4 kişi için yeterli olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder