29 Ekim 2014 Çarşamba

Nohutlu Pilav

Malzemeler;


  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut ( konserve noğut.kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (yağı terciği ettiniğiniz türde yeterli miktarda kullabilirsiniz)
  • 1 ölçek bulyon.
  • 2 bardak su.
(keyfine göre istediğin bulyonu tercih edebilirsin ben toz bulyon kullandım)


Nasıl Yaptım;

Ocakta içine toz bulyon attığım su kaynarken pilavı yapacağım tencerede tereyağını erittim ve yıkanmış pirinci kavurmaya başladım. Pirinçler iyice birbirne yapışıncaya kadar kavurmaya devam ettim. 


sonrasında nohutu ekledim, nohutla pirinçleri birbirine karıştırdım. Kaynayan bulyonlu suyu birbirine karıştırdığım nohut ve pirinçlere ekledim tahta kaşıkla bir iki sefer karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatmadan harlı ateşte pişirmeye devam ettim su iyice kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tencerenin ağzını kapattım kısık ateşte suyunu iyi çekinceye kadar tahmini 15 dk pişirmeye devam ettim. 


Suyu iyice çekince ocağı altını kapattım ve kapağın altına demlenirken (demlenmesi için 5 dakika yeterli olacaktır) pilavın terini alsın diye kağıt havlı koydum. servis etmeden önce çatal yardımıyla pilavı havalandırdım serviste tane tane olmasını yardımcı oluyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder