- 6 Adet orta boy patlıcan
- 2 Adet orta boy kabak
- 2 Adet Havuç
- 1 Adet Pırasa
- 1 Paket Labne Peynir (200 gr)
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Nasıl Yaptım;
İlk olarak hazırlığımı yaptım. Havuçları rendeledim, kabakları uzunlamasına 3'e bölüp doğradım, pırasaları ise halkla şeklinde doğradım.
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyduktan sonra tavada kızarttım, yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine aldım.
Daha sonra iç malzemesini hazırlamaya başladım. İlk olarak pırasaları tavaya koydum 2, 3 dakika pişirdikten sonra sırasıyla havuçları ve kabakları ekledim. Tavayı ocaktan aldıktan sonra 1 paket labne peyniri ekledim ve iyice karıştırdım.
Patlıcanları cam bir tepsiye alıp ortalarını açarak iç malzemeyi doldurum 180 derece fırında 25 dakika pişirdim.
Nohutlu pilav ve cacıkla servis ettim.
yedim ben bunuuu misss:) ama yeni tarifler bekliyoruz artık..
YanıtlaSil