- Eatly'de Piadina Workshop -
Eatly müşterilerine sunduğu lezzetleri keşfetmeleri için ücretsiz workshop'lar düzenliyor. Bu etkinliklerden haberim olur olmaz hemen piadina ve makarna yapımı için kayıtlarımı yaptırdım, geçtiğimiz de cumartesi günü piadina ile ilgili workshopa gittim.
Piadina İtalya'nın Romagna bölgesine özgü bir hamur işi. Hamuru bildiğimiz hamur gibi değil . İçerisinde un, su, süt, tuz ve sıvı yağ var, Hamuru kullanmadan 1 gün bekletmeniz gerekiyor.
Bu sorunuda çözdüğümüze göre piadinamızı yapmaya başlaya biliriz. Piadina için 150 gr' lık bir bezeyi alıp ilk olarak makinamızda en geniş bölümden geçiriyoruz, sonrasında ilk önce 3'üncü daha sonrada 5'inci kademeden geçirerek hamuru açıyoruz.
Sırada içerisini doldurmak var hamur kapandığında Eskişehir'in meşhur çiğ böreği gibi yarım ay şeklinde olacak. Bu aşamada isterseniz ıspanak, isterseniz Nutella yada domates sosuyla karıştırdığınız tuzsuz peynir. Benim favorim nutella.
Açtığımız hamurun yarısını doldurdukta sonra yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Sıra geldi pişirmeye önemli ikinci aşama pişirme aşaması piadina 5 dakikada pişiyor ama tavamızın tam olarak 240 derece olası gerekiyor ne az nede fazla. Piadinayı tavaya aldığımızda ısının etkisyle kabarmaya başlıyor bir çatal yardımıyla köşelerini bastırarak kapatıyoruz ki malzeme dışarıya çıkmasın. İki yüzünüde pişirdikten sonra alt kısmını pişiyoruz ve sonrada afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder